*** Водещите вечерни новини на 22 февруари ***   Руският президент Владимир

...
*** Водещите вечерни новини на 22 февруари ***
 
Руският президент Владимир
Коментари Харесай

Водещите новини! Путин чете историята като дявола Евангелието; започнаха санкциите след признаването на „републиките“

*** Водещите вечерни вести на 22 февруари ***

 

Руският президент Владимир Путин изложи своята версия за украинската история, като всъщност сподели, че Украйна в действителност постоянно е била част от Русия. Освен че обслужва задачите му, тази версия е и нереалност. Украйна има своя лична хилядолетна история, написа Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Съвременна Украйна е оспорвана територия с изменящи се в продължение на епохи граници. Тя попада напълно под властта на Москва чак в края на 18-и век при императрица Екатерина Велика. Дори и тогава обаче Руската империя не е съумяла да я погълне нито толкоз елементарно, нито пък изцяло. 

В хода на сегашните си старания да върне в съветска орбита Украйна, която реализира самостоятелност и се ориентира към Запада, Путин следва път, отъпкан от доста съветски ръководители преди него – от Петър Велики до Йосиф Сталин.

За Запада въпросът е дали може да ограничи реваншистките упоритости на Путин чрез наказания, дипломация и военна опозиция от страна на Киев.

***

***

Владимир Путин разгласи, че Русия признава независимостта на двата сепаратистки района в Украйна.

***

Комисията НАТО-Украйна ще заседава изключително през днешния ден, оповестиха от алианса.

***

Дори…

***

Хърватският министър председател Андрей Пленкович осъди съветското признание на самопровъзгласилите се републики в Източна Украйна, заяви Хина.

***

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че признаването от Русия на отцепническите райони в Източна Украйна е „ недопустимо “ и прикани всички страни за зачитат интернационалното право.

***

Само Костадинов и „ Възраждане “ са наобратно на позициите, те са за дружба с братушките и приказват за „ българските национални ползи “, въпреки че бяха определени за депутати с едвам няколко % от гласовете на народа…

***

Започват и санкциите…

***

***

„ Слушайки едночасовата тирада на Путин, в нея бяха казани много неща, които будят паника. В нея имаше дълга историческа част, в която на процедура беше отнето правото на Украйна да бъде суверенна страна. В този смисъл би било прекомерно оптимистично да си мислим, че неговите дейности ще спрат до Луганск и Донецк “.

Смилов добави, че от позиция на интернационалното право дейностите на Путин еднопосочно могат да бъдат възприети като нарушаване.

„ И то не просто нарушаване на избрани съглашения и контракти като Минските съглашения, само че също нарушавания на базови правила и императивни правни правила на интернационалното право.

Когато има правонарушение, би трябвало да се чакат и съответните наказания “, безапелационен бе политологът.

***

Българските електрически камиончета ще се създават напълно с сила от възобновими енергоизточници. Първите 500 бройки към този момент са факт и са предопределени за експорт. Огромен интерес има към тях в Западна Европа и Съединени американски щати. Батерията им разрешава пробег от 300 км и товаримост до 600 кг, като мощно приложение имат в търговията.

***

Тричленен състав на Върховния административен съд възобнови производството по административно дело. 

То беше формирано по тъжби на министъра на правораздаването и СГД „ Боец – България обединена с една цел “ против решението на Пленума на Висшия правосъден съвет.

Административното дело във Върховен административен съд беше обновено откакто на 15 февруари (вторник) решението на Конституционния съд на Република България беше обнародвано в „ Държавен вестник “.

Конституционните съдии бяха сезирани през август предходната година с въпроса дали министърът на правораздаването има право да изиска освобождението на основния прокурор.

***

Втора интервенция е претърпял фамозният безгрижник Любо Милчев - Денди. Животът му обаче продължава да е в сериозна заплаха.

***

Позицията на министър-председателят е, че системата се нуждае от промяна. Тя би трябвало да подсигурява, че обезпечените средства ще отиват за чиновниците, които най-вече заслужават.

Така ще бъде спрян теча в системата и ще има опция за нарастване на заплатите. Премиерът пое ангажимент в работата по промяната да вземат участие интензивно и синдикалните организации.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР